Halleluja Historie: Spelen voor Prins Bernhard

Gezien er weinig ‘nieuws’ is, vandaag wat ‘ouds’.

Op donderdag 10 December 1936 komt er een bijzondere fan van Halleluja Anjum speciaal voor een optreden naar het Noorden, namelijk Prins Bernhard. Dat hij daarna doorgaat te jagen naar Schiermonnikoog is uiteraard bijzaak: hij komt voor de muziek! Maar Halleluja Anjum komt hem wel tegemoet, en gaat met een vrachtwagen naar Oostmahorn (waar toen de boot vertrok naar Schier). In Anjum hingen de vlaggen uiteraard uit!

Dus, Halleluja stond klaar en begon uiteraard met Nederlands repertoire voor onze echte Nederlandse Prins. Na een paar nummers was dit reperoire op, en er was nog geen prins, dus ging Halleluja door op andere liederen. Maar nog steeds geen prins! Ook toen al kreeg de pers de schuld: die hadden veroorzaakt dat Bernhard niet kwam. Maar na lang wachten kwam er een auto aan. ‘Het wordt tijd dat er een Centrale As wordt aangelegd van Drachten naar Dokkum’ aldus de prins. Dit heeft nog een paar jaar geduurd.

Uiteraard werd toen het Wilhelmus gespeeld en Prins Bernhard bedankte iedereen voor het spelen en meezingen. Vervolgens stapte hij op de Insulinde richting Juffrouw Dien.

Nieuwsgierig naar het gehele artikel? Zie hieronder: