Dodenherdenking 2020

Dodenherdenking zal dit jaar anders worden herdacht. Dit jaar zal er geen publiek bij aanwezig zijn. Ook wij zullen dit jaar niet aanwezig zijn. Wel zal Alyt Falkena bij het monument het taptoe signaal spelen.

De Oranjevereniging meldt het volgende hierover:

We hebben besloten om de dodenherdenking dit jaar wel door te laten maar gaat in aangepaste vorm door, zonder publiek.

Er wordt een krans gelegd bij het monument. Hierbij zullen een aantal bestuursleden van de Oranjevereniging bij aanwezig zijn. Ondertussen luidt de klok van de Michaelkerk. Alyt Falkena van Muziekvereniging Halleluja laat bij het monument het taptoe signaal klinken.

Daarna volgen twee minuten stilte. Vervolgens klinkt het Wilhelmus. Aansluitend is er een kranslegging bij het graf van Ian Arthur Bullivant op het kerkhof bij de Michaelkerk. Hier wordt het Engelse volkslied ten gehore gebracht.

De activiteiten rond 4 en 5 mei vinden dit jaar door de omstandigheden vooral vanuit huis plaats. Daarom vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan heel Nederland om op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers en op 5 mei de vlag uit te steken om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd.

Op de foto de dodenherdenking van 2010.